Je bent per slot van rekening nooit klaar met leren

Op zoek naar een functie die bij haar past, belandde de 31-jarige Moenisha Chiragali drie jaar geleden bij Doc-Direkt. Na een periode bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en een detachering bij het ministerie van Landbouw, was het tijd voor een nieuwe stap.

Moenisha
Beeld: ©Doc-Direkt / Adi Zitter

Ze is een leergierige bezige dame, die heel wat vakopleidingen en cursussen heeft gevolgd, waaronder een avonddeeltijdstudie bedrijfseconomie. “Je bent per slot van rekening nooit klaar met leren!” Dat is één van haar levensfilosofieën.

Moenisha voert als financieel medewerker verschillende taken uit voor Doc-Direkt. Zo stelt zij facturen op en is ze actief betrokken bij het uitvoeren van controlerende taken en het opstellen van bijbehorende financiële en personele rapportages. Verder is ze een vraagbaak voor zowel de managers als de medewerkers. Daarnaast vindt Moenisha het ook leuk om de teamleiders te adviseren over allerlei onderwerpen met betrekking tot de financiën en controle.

Het werken bij een organisatie als Doc-Direkt is voor haar een feest. Door haar functie komt ze regelmatig langs bij de verschillende vestigingen van Doc-Direkt en weet zij dat elke locatie zijn eigen specifieke sfeer heeft. Er valt altijd wat te lachen of te vieren. Doc-Direkt geeft een ieder de ruimte om zich op elk niveau te ontwikkelen, ontplooien en zelf dingen te ondernemen, iets wat haar erg aanspreekt.

Doc-Direkt geeft iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen, ontplooien en zelf dingen te ondernemen.

Pijlers

Doc-Direkt is een organisatie gebaseerd op drie pijlers. Namelijk beheren, bewerken en digitaliseren. Het is leuk om aan de buitenwacht te vertellen wat Doc-Direkt inhoudt en doet. Het levert mooie verhalen, maar ook discussies op omdat niet iedereen op de hoogte is van de werkzaamheden van een organisatie, die archiefbeheer als kerntaak heeft. Men denkt bij een archief meteen aan stoffige ruimtes en mensen met grijze wollen sokken aan.

Moenisha is een persoon die altijd kwaliteit wil leveren. Vanwege de grootte van Doc-Direkt die vestigingen heeft op diverse locatie in het land, is het wel een uitdaging om alle systemen goed te koppelen. Dit zal haar werkzaamheden een stuk makkelijker maken en het verhoogt ook de kans om de gewenste kwaliteit te leveren bij de afhandeling van een spoedvraag.

Huwelijk

Moenisha en Doc-Direkt zijn drie jaar geleden een huwelijk aangegaan. Het was in eerste instantie een verstandshuwelijk, maar is nu uitgemond in een goed huwelijk. Dit heeft allemaal te maken met het open karakter van de organisatie. Iedereen is breed inzetbaar en het is ook een goedhartige organisatie. Ze voelt zich welkom hier.