Goed weten waar je mee bezig bent

Het persoonlijke contact dat ze tegenwoordig met klanten heeft, is een van de leuke aspecten van haar huidige functie op de afdeling Recordmanagement van de afdeling Documentaire informatiehuishouding. Uitleggen, helpen en adviseren; dat kenmerkt Hélène. "Van den Bussche-Huizinga," verbetert ze. Ze is niet zo lang geleden getrouwd en krijgt een glimlach op haar gezicht als ze haar nieuwe naam uitspreekt.

"Naast mijn werk met dossiers, help ik ook mee met het verzorgen van opleidingen over Digidoc, het documentmanagementsysteem (DMS) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de gelegenheid zich voordoet, zou ik best de overstap willen maken naar de afdeling Opleidingen en Gebruikersondersteuning." Hélène houdt ervan om meters te maken: "We maken dossiers aan én sluiten ze af voor onze klanten. Om ervoor te zorgen dat het systeem overzichtelijk blijft, ligt die verantwoordelijkheid bij ons. Uiteraard doen we dat op verzoek van, en in overleg met onze klanten. Ik werk ook mee aan het wegwerken van digitale achterstanden."

Hélène van den Bussche-Huizinga
Beeld: ©Doc-Direkt / Edward Nieuwkerk

Meters maken

Die meters maken doet ze overigens niet enkel achter haar bureau. In haar vrije tijd legt ze heel wat kilometers te paard af of rennend door de duinen. Bij voorkeur in groepsverband. "Paardrijden doe ik graag met mijn vriendinnen. Hardlopen doe ik met een vaste groep." Een sociaal dier is het. Logisch dus dat ze het contact met klanten leuk vindt. "Deels speelt zich dat digitaal af, omdat ik veel vragen binnenkrijg via Topdesk. Da's ook geen probleem, want als ik wat minder live contact met klanten heb, is het altijd gezellig met mijn collega's."

Kennis vergroten

Voordat Hélène bij Doc-Direkt kwam werken, was ze werkzaam bij de PTT en een vastgoedbedrijf. Voor beide organisaties hield ze de crediteuren- en debiteurenadministratie op orde. Haar eerste baan bij de overheid was bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op de afdeling Vreemdelingenbewaring. "Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het behandelen van vragen en het in orde maken van stukken voor de zitting bij de rechtbank van mensen die door de politie of Koninklijke Marechaussee in bewaring waren gezet en werden voorgedragen." Toen er bij de IND een reorganisatie op komst was, ging ze solliciteren en werd ze bij Doc-Direkt aangenomen. "Het werk wat ik hier doe was totaal anders." Om de materie goed te begrijpen heeft ze daarom achtereenvolgens een mbo- en hbo-opleiding recordmanagement gevolgd. "Het is belangrijk dat je plezier hebt in het werk dat je doet en voor mij betekent dat dat ik goed weet waar ik mee bezig ben."