Het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA): Kennisdelen doe je samen!

In het Doc-Direkt café nemen Violet Meerdink (kennismakelaar) en Harm Pieters (communitymanager) van het Nationaal Archief je mee in het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA).

Wat is KIA? En wat kan je eigenlijk op het platform? En hoe doe je er je voordeel mee?

Een praktijkcasus wordt besproken door Wouter Brunner (Haags Gemeentearchief). Hij vertelt hoe hij het kennisplatform E-depot heeft laten opbloeien en welke activiteiten georganiseerd worden.

Beeld: ©Kia / Kia

Het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) is de ontmoetingsplaats voor vakgenoten en geïnteresseerden in de wereld van informatie, archief en erfgoed. We bouwen samen met alle leden aan een toekomstbestendige archief-en informatiewereld. En tackelen praktische uitdagingen die momenteel in ons werk spelen. Zo vergroten we onze kennis en kunde en ontwikkelen nieuwe middelen die nodig zijn voor blijvend toegankelijke informatie.

Kern van het netwerk is een aantal inhoudelijke kennisplatforms waar vakgenoten elkaar rond kennisthema’s ontmoeten. Op de platforms kun je vragen stellen, met elkaar sparren en samen zoeken naar creatieve oplossingen voor actuele uitdagingen. Van ‘Informatiehuishouding overheden’  tot ‘Openbaarheid’, alle facetten van (digitale) archivering hebben zo hun plek. Naast de kennisplatforms vind je op de site artikelen, handreikingen, best practices, vacatures, een evenementenagenda en nog veel meer. Vakgenoten en geïnteresseerden ontmoeten elkaar niet alleen op het web. Ook tijdens workshops, presentaties en congressen zoeken we elkaar op. We staan open voor ieders mening en ideeën, vanuit iedereen invalshoek of expertise. Kennisdelen vraagt wat lef, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Nieuwsgierig geworden?

Neem alvast een kijkje!

kia.pleio.nl maakt deel uit van Pleio, het samenwerkingsplatform voor de publieke zaak.

Doc-Direkt verwelkomt u graag bij het Doc-Direkt Café op donderdag 21 februari aanstaande van 16:00 tot 18:00 uur in Dudok, Hofweg 1, Den Haag.

Meld u aan bij anita.lauret@minbzk.nl vóór dinsdag 19 februari.

Wilt u voor alle komende Doc-Direkt Cafés worden uitgenodigd?

Dan voegen wij u graag toe aan de adreslijst.

Ook dit kunt u doorgeven aan anita.lauret@minbzk.nl