Doc-Direkt draagt bij aan Digitale Notariële Informatievoorziening

Dankzij de Digitale Notariële Informatievoorziening (DNI) weten notarissen precies wanneer ze een testament moeten registeren, zonder dat ze met een omslachtig proces worden opgescheept. De hele keten is gedigitaliseerd.

Notariaat Magazine
Beeld: ©Notariaat Magazine

In het geval van oude testamenten eindigt die keten met een geautomatiseerd bericht naar Doc-Direkt. Die testamenten liggen namelijk in het archief in Winschoten. Voor uitwisseling van gegevens met Doc-Direkt is een aparte applicatie gebouwd. De aansluiting van Doc-Direkt was niet alleen vanuit een pratkisch oogpunt gewenst. Het was ook nodig vanwege de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming.

Lees het volledige artikel in Notariaat Magazine.