Doc-Direkt in het nieuws

Het Dagblad van het Noorden interviewde onze directeur André Dijkhuijs: "Wil je als overheid transparant zijn, dan hoort daarbij dat iedereen archiefstukken eerder moet kunnen inzien. Bijvoorbeeld die van het aftredende kabinet. Het zou mooi zijn als stukken van Rutte II niet te lang in het archief blijven. Ik ga er niet over, dat klopt. Het is een politieke uitspraak, die ik doe op persoonlijke titel.”

André Dijkhuijs
Beeld: ©Doc-Direkt / Martien Versteegh

Het artikel besteedt ook aandacht aan de veertig extra mensen die tijdelijk in Winschoten werken aan het IND-archief. "Die extra handen hebben we bij het archief nodig om aan het contract met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) te kunnen voldoen. In 2013 kregen we van de IND de opdracht om 40 kilometer aan vreemdelingendossiers te verwerken. Aan het eind van dit jaar moeten we de klus geklaard hebben," aldus Dijkhuijs.

Filmpje

Op de site van RTVNoord staat ook een artikel over het IND-project en de veertig tijdelijke krachten. Greetje Jonker is een van die krachten: "Ze haalt onder meer nietjes uit documenten, verwerkt dossiers en pakt foto's in zuurvrij papier in. Leuk werk, vindt ze. 'De uren vlíégen om én ik ben weer onder de mensen.'" Greetje en een paar van haar collega's komen aan het woord in het begeleidende  filmpje .