Ondersteuning werken met Digidoc

 Als je met een nieuw systeem moeten leren werken, is dat altijd even wennen. Dan is het prettig dat er mensen zijn die je aan kan schieten met je vragen.

Helene en Gulay
Beeld: ©Doc-Direkt / Martien Versteegh

Hoe moest het ook alweer: een brief aanmaken in Digidoc of hoe zet je een paraaf? Gulay Can-Gülbitti en Hélène van den Bussche-Huizinga weten het antwoord. Deze twee medewerkers van de afdeling DI van Doc-Direkt zijn vier dagen per week aanwezig om de medewerkers van SSC-ICT te helpen.

In 2015 zijn de voorbereidingen begonnen voor de implementatie van Digidoc bij de uitvoeringsorganisatie. Documenten worden aangemaakt, bewerkt, geparafeerd, verzonden en gearchiveerd in één digitale werkomgeving (Digidoc).  Een aantal afdelingen werkt inmiddels met deze applicatie en dat verloopt voorspoedig. Er worden steeds meer nieuwe afdelingen bij betrokken. Iedereen krijgt een training om met Digidoc te leren werken, maar in de praktijk loop je soms toch nog tegen vragen aan. En dan kunnen mensen dus bij Hélène en Gulay terecht. Zijn ze er even niet? Dan is het altijd mogelijk een mailtje te sturen of even te bellen.