Vacature Afdelingshoofd Bewerken

De Rijksoverheid beschikt over een grote hoeveelheid informatie waar zorgvuldig mee moet worden omgegaan. Wij zijn op zoek naar een nieuw afdelingshoofd voor de afdeling Bewerken.

Bewerken
Beeld: ©Doc-Direkt / Martien Versteegh

Doc-Direkt ondersteunt bij de inrichting van de informatiehuishouding, maar ook bij het bewaren, ontsluiten, vernietigen of overdragen van informatie. Het nieuwe hoofd van de afdeling Bewerken speelt daarbij een belangrijke rol. U stuurt binnen de afdeling Bewerken de uitvoering van de taken aan. En dat gaat verder dan alleen de aansturing op strategisch niveau. Als afdelingshoofd speelt u op basis van uw inhoudelijke deskundigheid en betrokkenheid een cruciale rol bij de werkvoorbereiding en bij de uitvoering van de bewerkingsprojecten. Daarbij draait het enerzijds om de coördinatie van de inhoudelijke beoordeling en acceptatie van de uit te voeren werkzaamheden, en anderzijds om monitoring en bijsturing.

Vertegenwoordiging Doc-Direkt

U neemt deel aan het directieteam (DT) en geeft advies aan de directeur en de andere DT-leden. Daarnaast vertegenwoordigt u Doc-Direkt in gesprekken op strategisch niveau met het Nationaal Archief en de diverse ministeries als het gaat om afspraken over de bewerkingsarchieven. Dit laatste heeft vooral betrekking op procedures, termijnen en kwaliteit.

Reageer voor 1 april

Meer weten? Lees de volledige vacaturetekst en functie-eisen en reageer voor 1 april.