Doc-Direkt breidt uit

Een kleine zestig medewerkers van de ministeries van Financiën en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komen per 1 april Doc-Direkt versterken.

Beatrixpark
Beeld: ©Thea Borgmeyer

Het doel van de nieuwe opzet is de mogelijkheid om onze kennis te bundelen, zodat we in dit snel veranderende vak innovatief kunnen blijven. Bovendien bevordert een grotere organisatie de ontwikkelmogelijkheden van de medewerkers.

Het gaat om medewerkers van de afdeling digitale informatievoorziening van Financiën en de afdeling document- en informatiemanagement van SZW. Een projectteam heeft dit proces, dat betrokkenen ‘de transitie’ noemen, zorgvuldig voorbereid en besteedt veel aandacht aan onderlinge kennismaking en een soepele overgang van werkzaamheden. Ook de ondernemingsraden zijn nauw betrokken bij de overgang.

Ambities

De ministeries van Financiën, SZW en BZK hebben in juli 2016 de intentieverklaring ondertekend waarin ze de ambities voor deze samenwerking op het gebied van digitale informatiehuishouding hebben vastgelegd.

De afdelingen Digitale Informatiehuishouding en Beheren en Digitaliseren kijken uit naar de komst van hun nieuwe collega's. Overigens komen niet alle medewerkers fysiek bij Doc-Direkt te werken. In het kader van ‘service in nabijheid’ blijven er medewerkers op de ministeries van Financiën en SZW werkzaam, voor een snelle en goede dienstverlening.

Nieuwe klanten

Door het samenvoegen van medewerkers en taken krijgt Doc-Direkt er twee grote klanten bij. Voorheen was op het gebied van digitaal informatiemanagement alleen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) klant. Vanaf 1 april komen Financiën en SZW daar dus bij. Directeur André Dijkhuijs gaat ervan uit dat op termijn ongetwijfeld meer aansluitingen volgen.