19 april Alles wat u wilt weten over het Big Data Analytics Platform

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Café Dudok

Hoe hou je overzicht in de enorme hoeveelheid digitale informatie die we produceren? Dat is de uitdaging waar overheidsorganisaties voor staan nu de overstap is gemaakt van papier naar digitaal. Vrijwel alle organisaties werken inmiddels gedeeltelijk digitaal, veel al volledig.

Beeld: ©Stockfoto

De prioriteit ligt nu bij het op orde krijgen, houden en verbeteren van de informatiehuishouding. Een manier om daarbij te helpen, is het vindbaar maken van informatie door de bron te koppelen aan het SSC-ICT Big Data Analytics Platform.

Michel Voors, implementatiepartner van SSC-ICT, en Léon Maes, die betrokken is bij het project bij het ministerie van Financiën, vertellen ons meer over de functionaliteiten van het Big Data Analytics Platform. Kun je dan alle bronnen koppelen? En neemt dit platform dan de autorisaties van de bron over, of hoe werkt dat eigenlijk? Voors en Maes vertellen ons meer over de werking van het platform, maar we horen ook toekomstmuziek. Het platform is namelijk enorm in ontwikkeling en er wordt enthousiast gebouwd aan meer functionaliteit.

Ook horen we over de ervaringen van dit platform bij het ministerie van Financiën. Dit ministerie werkt er al ongeveer 1,5 jaar mee en heeft inmiddels verschillende bronnen gekoppeld.

Aanmelden

Graag aanmelden via anita.lauret@minbzk.nl. We houden u vanaf dat moment ook op de hoogte van toekomstige Doc-Direktcafé's. Aanmelden kan tot maandag 16 april, 15.00 uur.

Op de hoogte blijven?

Graag een uitnodiging per mail ontvangen voor de volgende Doc-Direktcafé's? Stuur een mail naar anita.lauret@minbzk.nl.